Treetops blog #2 – Top 3 redenen om een boom (niet) te snoeien.

Hoewel het onze job is, en er op het internet heel veel informatie te vinden is over het snoeien van bomen, (er bestaan zelfs uitspraken als “snoeien doet groeien”) komt de waarheid misschien als een verrassing: snoeien is zelden in het belang van uw boom.

Waarom wordt er dan zo veel gesnoeid?
Hierbij de top 3 redenen voor snoeiwerken. Voor alle duidelijkheid, ik wil niemand tegen de borst stoten. Aanvragen voor snoeiwerken zijn vanuit het perspectief van de klant per definitie altijd terecht.

1) De boom wordt te groot
2) Te weinig zon
3) Te veel bladeren in de tuin

Misschien fronst u nu de wenkbrauwen vol ongeloof, of misschien herkent u zich wel in deze situatie?
In beide gevallen kunt u niet ontkennen dat geen van bovenstaande redenen te maken hebben met de gezondheid van de boom.
Toch gaan wij graag met deze klanten in gesprek. Hierbij proberen wij onze klanten meer inzicht te geven in de situatie (groeiomstandigheden, mogelijke gevolgen van een ingreep enz..). Wij proberen telkens terug te gaan tot de fundamentele reden van de aanvraag en daar een goed antwoord op te geven. Dat een boom te groot is heeft misschien eerder te maken met angst dat hij zou vallen in plaats van de effectieve grootte. Te weinig zon heeft misschien te maken met het rendement van zonnepanelen of dergelijke.

Zo proberen wij in elke situatie te zoeken naar de oorzaak en een compromis oplossing aan te bieden die ook voldoende rekening houdt met de gezondheid van de boom.
Wij geven dus nooit zomaar een prijsofferte zonder eerst de situatie ter plaatse te bekijken en in gesprek te gaan met onze klanten over het hoe en waarom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *