Wat doen wij?

Een greep uit onze boomverzorgings activiteiten:
bomen planten en verplanten, snoeien, kappen, demonteren van grote en moeilijke bomen, stronken frezen, eikenprocessierups en mineermot bestrijding, enz...
Klik op de titel of afbeelding hieronder voor meer uitleg.

treetops_planten_pagina

Bomen planten en verplanten

Voor het planten en verplanten van kleine en middelgrote bomen kunt u bij ons terecht. Het aanplanten van een nieuwe boom geeft veel voldoening, je voegt iets waardevols toe aan deze wereld. Daarom doen wij dit dan ook met veel zorg en toewijding.

Bomen snoeien

Een boom hoeft in zijn natuurlijke vorm eigenlijk zelden gesnoeid te worden. Er zijn een aantal goede redenen waarom dit soms toch dient te gebeuren. Twijfelt u of uw boom gesnoeid moet worden of zorg nodig heeft? Wij komen graag eens langs om uw boom te bekijken en advies te geven welke zorg uw boom nodig heeft.

Kroonverankering

Een terechte zorg bij grote bomen in uw tuin of nabij een weg is het risico op vallende takken. Na een visuele controle kunnen wij mogelijke risicotakken identificeren. Als dit tijdig gebeurt dan hoeft de boom niet verwijderd te worden en kunnen we een kroonverankering plaatsen.

Vellen van bomen

Onder het “vellen” van een boom verstaan we het omzagen en gecontroleerd laten vallen van de boom. Het is de gemakkelijkste, snelste en goedkoopste manier maar kan enkel als er voldoende ruimte is.

Demonteren en afbreken van bomen

Hebt u een boom die weg moet maar er is niet voldoende plaats om hem te laten vallen? Wij klimmen in uw boom en breken hem stuk per stuk van boven naar beneden af. Soms kunnen we de stukken laten vallen, of soms moeten we ze met touwen laten zakken als er heel weinig plaats is.

Boomwortels / stronken verwijderen

De boom is weg maar de wortel zit er nog… als de stronk ook weg moet dan kunnen we die uitgraven of wegfrezen.

Eikenprocessierups EPR

Eikenprocessierups bestrijden en verwijderen

Ook voor het bestrijden van de eikenprocessierups (EPR) kan je bij ons terecht.
Wij sproeien niet preventief met nemathoden of bacteriepreparaten. Onze aanpak is gericht op het verwijderen van probleemnesten en op lange termijn herstellen van het biologische evenwicht.

Spoed interventie

Sommige werken zijn dringend. Een omgevallen boom? Afgebroken tak? Stormschade? Of geraakt uw kat niet meer uit de boom? Eender welke reden waarbij u snel hulp nodig hebt, bel ons en we kijken wat we voor u kunnen doen.

Andere boomwerken

U snapt het al, wij houden van bomen en klimmen er graag in. Eender welke reden waarvoor u van onze diensten gebruik zou kunnen maken, laat het ons weten. Niets is te gek, we zijn benieuwd naar uw out-of-the-box boomidee!