Ik wil mensen
en bomen
dichter
bij elkaar
brengen

Boomverzorging vanuit een passie

Bomen en bosbeheer is door de jaren heen een passie geworden. Sinds 1999 ben ik actief in de houtsector en geef er technisch advies en opleidingen in houtbehandeling. Door dagelijks bezig te zijn met verschillende houtsoorten en hoe ze te behandelen ging ik me al snel verdiepen in houteigenschappen, opbouw en samenstelling. Mijn liefde voor hout ging dus altijd al veel verder dan het eindproduct.
Rond 2010 werd ik betrokken bij het beheer van een bos, wat later voortvloeide in mijn eigen project: het ecologisch herbebossen van een oorspronkelijke monocultuur van sparren. Hier kon ik mijn hart ophalen en mijn honger naar meer kennis over bomen groeide enorm.
Een tijdje verdiepte ik me ook in dendrochronologie, dit sloot mooi aan bij mijn bestaande kennis over houteigenschappen. Daarna ben ik definitief de weg van boomverzorging ingeslagen omdat ik hoop om op mijn manier een verschil te kunnen maken in de toekomst van bomen. Dit doe ik naast mijn hoofdberoep. Puur omdat ik het niet kon laten om deze passie op één of andere manier een plek te geven in mijn leven. Ik wil op mijn 65 niet wakker liggen en mezelf afvragen waarom ik er nooit wat mee gedaan heb.

Mijn missie is om mensen en bomen dichter bij elkaar te brengen. Door mensen beter te informeren en een beetje van mijn passie te delen hoop ik uiteindelijk bij te dragen tot meer en oudere bomen in onze leefomgeving.

Informeren dus… dat doe ik uiteraard bij elke klant, maar ook via deze website kan ik al heel wat informatie ter beschikking stellen. Het is een werk in uitvoering dat constant groeit. Aan de basis richt ik me even vooral op de belangrijkste werken binnen de job boomverzorger, tevens ook de technieken waar de meeste vragen over zijn:

Verder probeer ik met enige regelmaat interessante blogberichten te schrijven over heel toegankelijke onderwerpen.